Sery górskie wędzone

Sery górskie wędzone

Kto nie kojarzy górskiego wypoczynku z charakterystycznym przysmakiem produkowanym z owczego mleka? Sery góralskie, znane także pod pojęciem oscypka, są niesłabnącą atrakcją wśród turystów. Nie trzeba jednak specjalnie wybierać się w górskie rejony, żeby zasmakować tego specjału. Firma Marfor od ponad dwudziestu lat działa na rynku, oferując wytwarzane przez siebie sery góralskie i również ich konfekcję a także dystrybucję. Sery firmy Marfor wytwarzane są z zachowaniem tradycyjnych technologii, a co za tym idzie – sery wyrabiane są tylko poprzez wykorzystywanie ludzkich rąk, co gwarantuje doskonałą jakość, smak i również odpowiednią konsystencję oferowanego produktu. Do produkcji wykorzystuje się mleko od przebadanych weterynaryjnie owiec, które posiada wszystkie stosowne certyfikaty. Natomiast wyroby poddawane są następnie wędzeniu, do którego wykorzystuje się naturalny dym pochodzący z wiórek olchy a także buka.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 2 (ostatnio: 20.03.2024 20:33:49)

Podlinkuj wpis:

More From Author

+ There are no comments

Add yours